maanantai 15. marraskuuta 2010

Teddyfone lapsen turvapuhelin

Huomasin Stockmannin joulukuvastossa Teddyfone lasten turvapuhelimen.Tässä lisätietoa puhelimesta

Teddyfone matkapuhelimella voi soittaa neljään esimääriteltyyn numeroon, tai vastata mistä tahansa numerosta tulevaan puheluun. Teddyfone on ensisijaisesti tarkoitettu yhteydenpitoon vanhempien kanssa. Teddyfonenerityispiirteisiin kuuluu mahdollisuus paikantaa puhelin erillisen paikannuspalvelun avulla. Palvelun avulla vanhemmat voivat tarkasti saada käsityksen missä lapsi liikkuu. Teddyfone on varustettu myös SOS painikkeella. Lapsi voi painaa SOS painiketta mikäli tuntee olonsa uhatuksi. Teddyfone lähettää SMS viestin automaattisesti kolmeen esimääriteltyyn matkapuhelinnumeroon. Lähetettävä viesti voidaan määritellä etukäteen. Myös paikannustiedot voidaan lähettää osana viestiä. Teddyfonea voidaan tällöin myös etähallita ja aktivoida etäkuuntelu, jotta vanhemmat saisivat käsityksen tilanteesta.


Onko kenelläkään kokemuksia tästä?
Mietin tämän hankkimista meille kotiin, kun meidän esikoululainen haluaisi alkaa harjoitella yksin kotona olemista keväällä. Tyyliin 15-20 minuuttia kerralla ja mahdollisesti syksyllä kouluun mennessä joutuu olemaan hetkittäin yksin kotona.
Meillähän on nyt taksikuljetus esikouluun ja toivottavasti myös ensi vuonna kun menee ekalle. Mutta jos joutuu kulkemaan jostain syystä bussilla tai on hetken yksin kotona niin haluan että meillä on puhelin jota on helppo ja nopea käyttää jos jompikumpi vanhemmista tai isovanhemmista pitää saada kiinni. Ja ekalukkailaiselle en haluaisi ostaa vielä oikeaa kännykkää koska hän ei sitä mielestäni tarvitse. Kotona saa soittaa meidän puhelimilla jos haluaa itse soittaa jollekin.

Hinta näytti olevan 79 euroa.
Löysin vielä lisätietoa www.tietokone. fi sivustoltaLapsille on kehitetty oma Nalle-kännykkä, Teddyphone. Nallessa ei ole näyttöä, ja sen säteily on 10-kertaisesti pienempi kuin tavallisen kännykän.
Nallessa on vain 4 numeronäppäintä, joihin vanhemmat voivat ohjelmoida omat numeronsa tai isovanhempien tai vastaavan numeron.
Puhelimessa on myös niin kutsuttu SOS-näppäin, ja mahdollisuus maksulliseen paikannuspalveluun, jotta vanhemmat saisivat tiedon pilttinsä olinpaikasta.
Vähäinen säteily
Nallukka säteilee vähän, ja sen sar-arvo on 0,20, jolla se sijoittuu kolmen vähiten säteilevän matkapuhelimen joukkoon eurooppalaisilla markkinoilla.
Sar-arvo kuvaa puhujan altistumista säteilylle, ja kun sar-arvo on enintään 2 W/kg, kudokset eivät Säteilyturvakeskuksen mukaan lämpene merkittävästi, eikä muistakaan terveydelle haitallisista vaikutuksista ole tieteellistä näyttöä.

8 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Mäkin katselin tätä Stockan kuvastossa. Olisi kiva kuulla kokemuksia. Jään seuraamaan jos joku kertoisi kokemuksia.

Mun blogissa on sulle haaste, jos haluat napata :)

-Jassu- kirjoitti...

Huomasin saman kuvastosta ja miehellekin innoissani näytin. Ajatus vaikuttaa hyvältä ja minäkin jään odottelemaan muiden kokemuksia. Nyt tytön ollessa 3.5v on vielä onneksi aikaa odottaa ennen ensimmäisen kännyn hankkimista :-)

Anonyymi kirjoitti...

Itse hieman kummastelin tätä kun tuli vastaan Stockan kuvastossa. Onko lapsi, joka tarvitsee noin lelun näköistä puhelinta, todellakin yksin kotona?? Tai siis eikö sen ikäinen lapsi, joka on hetkiä yksin kotona, osaa jo käyttää sen verran "normaalia" kännykkää (joita saa myös lasten väreissä, selkein näppäimin yms. "lapsiominaisuuksin"). Mutta siis olisi kiva kuulla, jos jollain tällainen on, onko ollut hyvä ostos.

Itselläni vain alle kouluikäisiä lapsia, joten en ole ehkä paras tätä arvioimaan :) Tosin eskarilaisemme näki kuvastossa tämän ja huudahti, että tässähän on 1v pikkuveljelle hyvä toive joulupukilta. Eli aika vauvakategoriaan meni ulkonäön puolesta :)

- Heidi

3:n äiti kirjoitti...

Mietin ihan samaa, mutta toisaalta jos lapsi ei osaa vielä lukea tai kirjoittaa en ole yhtään varma että osaisi hädässä avata näppäinlukon ja etsiä sieltä näkömuistin avulla jomman kumman vanhemman tai isovanhempien numerot.
Meillä ei ole puhelimelle vielä oikeaa käyttöä ja en halua tavallista kännykkää ostaa koska haluan kontrolloida ettei lapseni soittele huvikseen kavereille (ja ekaluokkalainen ei välttämättä vielä kännykkää tarvitse), turvapuhelimestahan ei voi soittaa kuin neljään numeroon jotka on sinne määritelty.

Itse olen miettinyt ensi syksyä jos emme saa koulukyytejä niin eteen tulee väistämättä tilanteita että lapsi joutuu satunnaisesti menemään tai tulemaan bussilla kouluun. Ja siinä vaiheessa haluan että hänet saa kiinni tai hän voi soittaa jos esim. jää bussista väärällä pysäkillä tai myöhästyy bussista. Ja kuten sanottu ekan luokan alussa hän ei vielä välttämättä osaa lukea tai kirjoittaa.

Mutta edelleen olisi kiva kuulla kommentteja käytöstä.

Iida kirjoitti...

Meillä eskari saa alkuvuodesta 7v synttärilahjaksi kännykän. Jonkun edullisen ja nätin, ihan "oikean" puhelimen. Niihinkin saa pikavalintojen alle tärkeät numerot (1 on äiti, 2 isi jne). Oppii sitten samalla käyttämään puhelinta. Sille on kuitenkin NIIN vähän käyttöä, etten minä ainakaan jaksa säteilystä huolehtia. Ja pääasiahan se olisikin, että puhelin on vain tarpeeseen olemassa, se ei ole lelu. Minun mielestäni juuri siltä tuo nalle näyttää -lelulta.

Mutta tokihan nuo kaikki vaihtoehdot kannattaa selvittää.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Täällä vilkkuu keittiönpöydällä nyt tää kyseinen TeddYfone, vielä äidin ja isän tutkittavana tosin. Kyllähän tuo helistimen näköinen lookki ottaa silmään (6-vuotialle joululahjaksi) mutta itse käytöltään vaikuttaa erittäin helppo käyttöiseltä ja fiksulta 6-vuotiaalle, saa nopeasti yhteyden vanhempaan ja vanhempi siihen lapseen, kukapa meistä vanhemmistakaan on kännykkää kantanut 6-vuotiaana, itse ainakin ihka ekan luurin saanut 14vuotiaana? Joten en anna "puhelimen" ulkonäön haitata itseäni, ja tuskin haittaa lastakaan koska kenelläkään kaverilla ei noita luureja ole tuon ikäisenä, eikä mielestäni kuulu ollakkaan. Pointtina itselleni ostaa moinen kapistus oli että saan tuon 6veen ulkona ollessaan kiinni esim.syömään, koska toisinaan olen tiukastikkin kiinni 4kk ja 2v. lasten kanssa kotona ja ihmeissäni missä päin pihoja se vanhin ipana pyörii, uskon vahvasti "nallen" toiminnan helpottavan tätä syömään pyytämistä, missähän se on jne, ihmettelemistä meidän perheessä :) T: 3 vikkelän nappulan mude :D

3:n äiti kirjoitti...

Kävin hankkimassa puhelimen meille pari viikkoa sitten. Silloin jo oli puhelimet tehneet hyvin kauppansa ja Stockalla oli jäljellä enään pari vaaleanpunaista, eivätkä olleet varmoja saavatko niitä lisää ennen joulua.

Meidän puhelin on vielä paketissa, eskarilaisemme saa sen synttärilahjaksi (synttärit 22.12.) ja luulen että tutstumme sen käyttöön sitten yhdessä =)

Kiva kuulla että vaikuttaisi helppokäyttöiseltä, se oli juuri syy miksi tähän päädyttiin.

Olen täysin samaa mieltä että 6 vuotiaalla ei tarvitse olla puhelinta, meillä puhelin tulee olemaan kotona käytössä ja vain silloin jos eskarilainen on tulevaisuudessa hetken yksin kotona (10-15 min.) ja haluaa soittaa meille.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa,

Niin toi on kyllä mielenkiintoinen juttu! - Ostin itse tuollaisen kohta 5v tytölle. Ajatuksena mulla on se, että on hyvä olla jokin väline jonka avulla voi olla 'tarvittaessa' yhteydessä häneen, eli tämän tarkoituksena ei ole se, että sillä jatkuvasti soiteltaisiin sinne-tänne. Ja ne turvaominaisuudet kiinnostavat, ja ainakin minulle antaa jonkunlaista turvan tunnetta. Jonkunlainen seuranta ja paikannus on myös kuulemma tammikuussa 2011 tulossa tähän?? Se avaa sitten uusia mahdollisuuksia. -siis yhteenvetona suosittelen: helppo käyttää, kivan näköinen, helppo laittaa mukaan laukkuun (meillä kiinni repussa siinä mukana tulleessa pussissa), käyttöönottokaan ei ollut mitenkään liian vaikeata :=) ja kestävä myös, ainakin tähän asti...
ja lisätietoja saa muuten tuota
Teddyfone.fi

2:n-äiska