torstai 22. marraskuuta 2012

Jenkeistä tilaavat, tiedättekö tulevasta veromuutoksesta?

Te jotka olette käyttäneet Jenkkien nettikauppoja tai muuten tilanneet sieltä tavaraa (Huuto.net, eBay, tms...)
oletteko huomanneet että verotus muuttuu ensivuoden alussa?
Huomasin Taloussanomien nettisivuilta tiedon tästä:

"Veroa joutuu maksamaan, jos joko arvonlisä- tai valmistevero ylittää kannettavan veron alarajan. Nyt veroa pitää maksaa, jos ostosten ja postikulujen yhteenlaskettu hinta ylittää 43,47 euroa. Tammikuusta alkaen raja laskee 22 euroon.Tämä koskee esimerkiksi vaatteita, levyjä, pelejä ja elektroniikkaa. Kirjojen kohdalla hintarajaksi tulee 50 euroa."

Itselleni tämä oli uusi ja samalla varsin hyödyllinen tieto.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tiedosta, tämähän on "hieno" juttu. On ilmeisesti huomattu miten paljon tuolta ostetaan... No, ehkäpä jatkossa pitänee tilata enemmän Englannista, halvempaa sielläkin tietyt merkit ovat...

Rose

Jutta kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Täytyykin nyt hyvällä omalla tunnolla shopata sitten Black Friday aleissa!

Triinu kirjoitti...

Jokaista ulkomailta tullutta pekettiahan ei automaattisesti tutkita, joten en usko, että tilanne hirveästi muuttuu aiemmasta. Saa nähdä!

Kinuski kirjoitti...

Kiitos tiedosta, en ollut huomannut. Harmin paikka! Kyllä itsellä ainakin tilausintoa hiukan vähentää. Yleensä tilaan niin, että jää alle rajan, ellei sitten ole kysymys jostain todella must have-jutusta, joka veroineenkin huomattavasti Euroopan hintoja alempi. Mulla jäänyt viimeaikaiset "ylihintaiset" tilaukset tulliin, joten ei viitsi hirveästi ottaa jatkossa riskiä.

3:n äiti kirjoitti...

Luulen että itselläni jää myös Jenkeistä shoppailut vähemmälle, tilaan mielummin sitten EU:n sisältä niin ei tarvitse jännittää jääkö tulliin vai ei.
Minulla on myös jäänyt aika monta pakettia/kirjettä tullin.